Monday, January 29, 2007

Esmaspäev 29.01.2007 (Singapur)

Täna on plaan külastada Singapuri kuulsat loomaaeda. Esimeste loomadega kohtume kahjuks juba oma hotellis. Toas sibavad sipelgad ringi, aga dushiruumis tassivad nad kambakesi mingit tiivulist mööda seina prao poole. Tempo on hiilgav. Koridori seintel sibavad gekod.
Kui eile võis arvata, mis kuumus väljas valitseb, siis täna saab seda omal nahal kohe tunda. Esimesed sajad meetrid võtavad poorid vesiseks ja kurgu januseks. Oh kurat, kas nii saabki see olema kogu ülejäänud reis. Tüüpilisele eestlase kohaselt peab ju ikka natuke virisema, kuid tegelikult oleme meie rahul, sest oleme ju eelnevalt piisavalt kaua seda hetke oodanud.
Linnaliiklus on Singapuris väga heal tasemel, sarnaselt Hong Kongile. Linn on äärmiselt puhas ja roheline. Silm ei kohta ühtegi prahti maas. See tõestab ikka veelkord, et kui inimesed tahavad ja pingutavad siis saab midagi paremaks muuta küll, sest Singapuri elanikest on 70% hiinlased. Kui nad siin suudavad korralikult käituda, miks ei suuda nad seda Hiinas. Tõenäoliselt ikka suhtumise küsimus ja keskkonna mõjud. Sama peaks kehtima ka Eesti kohta. Usume, et siit oleks ka meil palju õppida. Pisikesed pargid ja tänavaservad on kõik puid ja põõsaid täis istutatud. Linnaisad on ikka väga pingutanud elukeskkonna loomise nimel ja elanikud aitavad omaltpoolt kaasa.
Esimesi oste tehes tunnetame ka hinnataset. Vesi 0.5L 1S$ (1 S$ = 7.9 EEK). Kõik sõidutasud (metroo, buss) sõltuvad marsruudi pikkusest. Keskmine tasu metrooga meie marsruutidel kõigub 1 - 2 S$ vahel. Igaks sõiduks ostad pileti puutetundliku ekraaniga piletiautomaadist, kus valid oma peatuse. Piletiks on plastkaart, mille sihtpunktis tagastad ning vastu saad pandiks makstud täiendava 1 S$.
Kuna suundume loomaaeda, siis ajame oma brozüüridest näpuga järge, et õiges metroojaamas ümberistuda bussile. Enne kui jõuame selgusele, kus on buss, saame pakkumise tänaval olevalt agendilt, kes lubab meile mõne dollarilist soodustust loomaaialt ning öö-safarilt ja tasuta sõidu minibussis loomaaeda. Jääme nõusse.
Kuna väidetavalt on üks pilt väärt rohkem, kui tuhat sõna, siis siin nad on. Loomaaed on uskumatu elamus ja soovitame kindlasti kõigile, kes siiakanti peaks sattuma. Loomad on territooriumil vabalt liikuvad, seega pole ime kui põõsa tagant keegi karvand piilub või mõni julgem Sinuga tutvust tegema tuleb. Ka safari oli tore elamus, kuigi mitte nii vahetu kui loomaaed. Safaril sõidutatakse meid läbi pimeda dzungli, kus loomade lemmikpaigad on hralt valgustatud, seega saame jälgida ka nende tegemisi. Safari on reis, mille ajapuudusel võib vahele jätta, kuid samas võimalusel soovitame seda kindlasti kogeda. Meie emotsioonidest ning rahulolust loomaaia ning safariga kõneleb ilmselt fakt, et veetsime neis kokku rohkem kui 10 tundi.




No comments: