Saturday, February 17, 2007

Laupäev 17.02.2007 (Bangkok, Tai)

Pakime oma asjad ning võtame takso. Nõuame taksomeetri kasutamist, kuigi alguses tahtis taksojuht 100 bahti sõidu eest. Kohale jõudes on arve 60 bahti.
Hotellis Happy House on meie nimi ilusti alles ning nüüd saame ka võtme, et minna toaga tutvuma. Valida on tuba neljandal korrusel, kuhu pääseme kohe ning tuba kolmandal, mis on veel koristamata ning vabaneks meile paari tunni pärast. Lifti pole ja meie lombakaid jalgu silmas pidades oleme natuke kahe vahel. Vinname siiski kotid kohe selga ning matkame neljandale lootuses, et tuba meeldib ning jääme paikseks. Tuba väike. Mõnel on kodus ilmselt ka WC suurem. Toas peale suure voodi ning konditsioneeri rohkem midagi polegi. Ah jaa, WC-dushiruum on siiski ka, mis nagu aimata võib on ütlemata kitsas. Kes tahab võib kodus oma riidekappi minna ning kujutagu siis ette, et kuskil seal peab olema pott ning veel ka dush. Aga meile jätab tuba sümpaatse mulje, seega viskame kotid seljast ja siia peatuma jäämegi.
Kõrvalmajas asuvast Orchid restoranist võtame päeva esimese eine ning otsustame minna Wat Pho templiga tutvuma, kus lesib ka pikutav Buda. Pilet 50 bahti. Kuju peaks sümboliseerima Buda nirvaanasse suundumise hetke. Kuju on 46 meetrit pikk ja 15 meetrit kõrge. Templi kompleksi territoorium on Bangkoki suurim, kokku 8 hektarit. Antud tempel on tuntud ka kui kõige rohkem Buda kujusid (üle 1000) omav tempel. Vaatepilt on kirev ja värviline. Palavus tahab siiski tappa. Hiilime mööda seinaääri ning imetleme keskkonda.
Jalutame tagasi oma linnaossa, naudime teepeal värskeid puuvilju ning plaanime õhtupooliku anda valutavatele jalgadele vabaks ning blogistada internetis. Leitud koht hotelli kõrval on avatud 24 tundi ning tariif on 10 bahti 15 minutit. Esmakordselt kohtame mündi sisestamise süsteemiga arvuteid. Kui arvuti kasutamiseks on aega jäänud veel 1 minut, siis kostub hoiatav helisignaal ning soovi korral saad sisestada uue 10 bahtise mündi, mis annab taaskord 15 minutit aega juurde.

No comments: