Wednesday, March 14, 2007

Kolmapäev 14.03.2007 (Yangon, Myanmar)

Yangoni bussijaamas oleme veidi enne kella kaheksat hommikul. Kuna päev tõotab tulla tihe, siis aega ei raiska ja suundume taksoga kõigepealt linna raha otsingule. Astume sisse Grand Plaza Park Royal Hotelli. Uurime rahasaamise võimalusi. Selgub, et krediitkaardilt saaks raha võtta 8% intressiga. Rõõmu kui palju. Palume siiski teha telefonikõne reisibüroosse, kellega meie Inle hotelli administraator pidi rääkima ning meile lennupiletid Yangonist Chiang Maisse broneerima. Kõneminut sigakallis. Loeme kiivalt viimaseid rahatähti. Reisibüroos on keeleoskusega halvasti, kuid pikalt nämmutades saame vastuseks, et piletid on olemas ning tulgu me kella kaheks nende kontorisse. Aina paremaks läheb.
Suundume tagasi kassiiri juurde ning palume väljastada meile raha. Seekord on laua taga uus töötaja, kes esimese asjana küsib meie toanumbrit. Kuuldes, et me ei olegi hotelli kliendid, keeldub ta meile raha väljastamast. Väidab, et selline on maja sisekorra eeskiri. Palume teha meile erand, sest vastasel korral oleme sunnitud oma edasise elu veetma nende hotelli esisel platsil. Ka selline nutt ja hala ei too kaastunde puhanguid. Palume end lasta hotelli direktori jutule, kes ehk oleks nõus reegleid seekord muutma. Viimaks ühendatakse meid mingi ülemusega, kuid ka tema ei leebu. Soovitab võtta tuba üheks ööks. Üks öö maksab 100 USD. Seega 200 dollari saamiseks peaksime maksma justkui teenustasu 50%. Natuke valus. Meie nutumaiguse hääle peale on telefoni teises otsas olev ülemus nõus meile allahindlust tegema, et öö maksaks 80 dollarit. Ei ole just palju abi. Istume ning mõlgutame nukralt mõtteid, mida siis edasi teha. Tärkab ka versioon osta lennupiletid interneti kaudu, kuid ööbimise eest oleks ikkagi raskusi maksmisega. Hinge ronib ka kahtlus reisifirma piletite olemasolus. Seega investeerime oma eelviimased rahad uude telefonikõnesse ning saamegi seekord teada, et tegelikult neil ikkagi pileteid ei ole. Nad lootsid, et selleks ajaks, kui meie nendeni jõuame, on neil piletid hangitud, kuid selgus, et lend on täis. Lohutuseks saame "sorry". Tore lugu küll. Näod vajuvad veelgi pikemaks ning nukramaks. Vastuvõtulauast sositab meile üks noormees, et ta on kuulnud veel ühest hotellist, kes raha väljastab. Ikkagi inimene! Tärkab uus lootus. Enne raha hankimist meenub Markole üks reisibüroo Myanmari esimesest päevast. Vaja uurida, kas nemad saavad meile pileteid hankida, sest interneti kaudu ostes saaksime sõita ainult Bangkoki, kuid meie tahaks siiski põhja Taisse saada.
Reisibüroo uurib lennufirmast kohti, kuid vastus on sama - lennuk on täis. Saame kohad siiski ootelehele, mille saatus selgub kell 16.00. Teise alternatiivina saaksime kohad kas tänasele Yangon Airways või AirAsia homsele Bangkoki lennule. Esimesel juhul oleks plaan Bangkokist kohe öise bussiga Chiang Maisse edasi sõita. See oleks karm stsenaarium, sest seljataga on just 19 tundi sõitu.
Koostame plaani, et läheme üritame siiski raha võtta, sest tõenäoliselt tuleb meil siin ikkagi veel üks öö veeta.
Paneme hakkama sõna otses mõttes oma viimased rahad ning võtame takso Sedona hotelli. Kui see lootus peaks ka liiva jooksma, oleme pehmelt öeldes p****s. Meie suureks õnneks ollakse siin lahked ning abivalmid ja 7,3% teenustasu eest saame kätte soovitud rahasummad.
Teeme kerge lõunasöögi ning ootame, et kell saaks neli, kui selgub meie saatus. Reisibüroosse naastes on teenindajate näod naeru ja rõõmu täis, sest neil õnnestus meile ootelehelt siiski kohad homsele Chiang Mai lennule saada. Ka meie rõkkame rõõmust. Pilet Air Mandalay lennul maksab 79 USD. Lubame neile esmaklassile teeninduse eest kõvasti reklaami teha, seega siit see tuleb. Parim reisibüroo Myanmaris on Peace Travel. Kuid ilma naljata, tegemist on väga abivalmite inimestega, kes siiralt üritavad anda endast parimat.
Saame rahuliku südamega minna hotelli otsingule. Valime seekord oma raamatust majutusasutuse Motherland Inn 2. Natuke naljaka nimega on teine, kuid raamat kiidab hoolimata asukohast linna servas. Kohalejõudes avastame eest palju meeldivama atmosfääriga koha, kui seni oleme Yangonis kasutanud ning ka hind on soodsam, 15 USD / öö. Pakime end lahti ning saame end viimaks dushi all värskendada peale pikka ja väsitavat teekonda. Hea, et niigi läks.
Teeme viimase ringkäigu Myanmari öistel tänavatel ja jätame selle riigiga hüvasti õhtusööki nautides.

No comments: